Om

Diamanten och Safiren

Roligt att du vill titta in i vårt klassrum här på bloggen. Vi är 42 elever i årskurs ett på Lunneviskolan. Klassen är delad i två grupper, Diamanten och Safiren. Ibland jobbar vi i blandade grupper och ibland träffas vi hela gänget. Vi har alla varsin ipad vi använder i skolarbetet. I grupperna arbetar sex pedagoger, Carina, Bittis, Maja, Jessica, Ketty och Kerstin.

Vi startade vår blogg höstterminen 2016 och är alltså nybörjare. Det känns spännande eftersom vi är nyfikna på att lära oss mer om att blogga. Vi hoppas att föräldrar, släktingar, kompisar, andra bloggare med flera ska titta in och kommentera på vår webbplats.  Det ingår dessutom i vårt uppdrag att arbeta med IKT (informationsteknologi). I Lgr 11 sidan 14 står: Eleverna ska använda modern teknik som ett verktyg för kunskapssökande, kommunikation, skapande och lärande. Detta kommer i framtiden få ännu större plats i skolan.

Varje vecka har vi fyra ”fixare” som har extra ansvarsuppgifter i klassen. En av deras arbetsuppgifter är att tillsammans med en pedagog uppdatera bloggen.

Vår vision är att IKT ska vara ett naturligt inslag i vårt dagliga arbete. Det finns ett stort engagemang och lust i klassen att arbeta med detta.

Vi hoppas att du hälsar på och kommenterar på vår blogg!